به گزارش تحریریه، مرتضی علی اکبری معاون مالی شرکت توسعه معادن و فلزات در خصوص شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد از رایزنی شرکتهای فولادی برای سبکتر کردن برخی بندهای این شیوه نامه خبر داد.
وی گفت: با توجه به اینکه قیمتهای جهانی فولاد با نرخهای داخلی خیلی متفاوت نیست، این موضوع در فروش شرکتهای فولادی اثری ندارد. به گفته وی مشکل اصلی برای شرکتهای فولادی مربوط به افزایش بهای تمام شده است که منجر به کاهش حاشیه سود میشود... بر اساس رایزنیها احتمالا این شیوه نامه به صورت سبکتری اجرایی میشود تا فولادیها نیز متضرر نشوند.
مرتضی علی اکبری با تاکید بر اینکه در صورت اجرای این مصوبه اتفاق مثبتی برای شرکتهای سنگ آهنی خواهد بود، افزود: شرکتهای سنگ آهنی سالهاست در تلاش برای آزاد سازی نرخ سنگ آهن هستند.
گرانتر شدن قیمت تولیدات داخلی نسبت به قیمت در بازارهای جهانی علیرغم وجود سنگ آهن داخلی و هزینه انرژی در حد رایگان از عجایب این روزهای بازار آهن و فولاد کشور است.
کارشناسان معتقدند که با آزادسازی قیمتگذاری و همچنین آزادسازی واردات بدون تعرفه وارداتی می توان به این بازی مضر برای صنعت پایان داد و به این ترتیب بدون اینکه در عمل وارداتی اتفاق بیافتاد، به دلیل فراهم شدن بالقوه دسترسی به بازارهای جهانی؛ اختلاف قیمت داخل و خارج از بین رفته و فضای رقابتی در قیمتگذاری جایگزین فضای پرفساد کنونی که بورس کالا را هم آلوده کرده است می شود.
عدم توجه به منشا ریالی خریداران باعث فراهم شدن امکان دلال بازی تولیدکنندگان عمده شده و مقصر اصلی را در هیاهوی بگیر و ببند با دلالان و واسطه ها پنهان کرده است.
پایان/
نظر شما